Hey!

Wat leuk dat je de website Ons Erfgoed bezoekt. We verwelkomen je graag en stellen ons graag even aan je voor.
Wij  zijn Vincent Snels en Nelly Snels-Dolron, de trotse en dankbare eigenaars van Ons Erfgoed in Hedikhuizen, Gemeente Heusden.
We kochten in 2016 een jaren ’50 boerderijtje met vervallen schuren dat schreeuwde om aandacht en onderhoud. Met veel inzet en passie hebben we met waar mogelijk hergebruik en duurzame keuzes zelf en samen met vrienden en professionals gewerkt aan de verbouwing en nieuwbouw. We creëerden daarmee een prachtige plek met authenticiteit én moderne luxe om te wonen en werken of om te komen bezoeken. De woning en andere binnen en buiten ruimtes zijn met liefde en aandacht ingericht. De luxe kamers en schitterende omgeving lenen zich voor zowel kort als langer verblijf.
Kom je ook eens naar Ons Erfgoed? Graag tot dan!

Vincent en Nelly

 

Wil je  graag wat meer weten over ons?
Wij leerden elkaar in 1980 kennen in Nijmegen. Sindsdien zijn we samen. Met elkaar en elk afzonderlijk zijn we altijd lekker actief. De mensen  die ons echt kennen beschrijven ons ook wel als ‘bezige bijen’ met elk  onze eigen en onze gedeelde passies. Er is veel waar we warm voor lopen en we zetten ons met hart en ziel in voor wat onze passie heeft.
In 2015 kwam een oud vervallen jaren ’50 boerderijtje in Hedikhuizen op ons pad. In 2016 waagden we de sprong in het diepe en kochten het pand en perceel. We besloten het karakteristieke zgn. wederopbouw boerderijtje te bewaren en herstellen, de schuren te slopen en iets moois van de plek te maken. We werkten hiervoor naast onze drukke full time werkzame leven in alle vrije uurtjes, avonden, weekenden en vakanties om Ons Erfgoed te realiseren. In dit hele traject hebben we ons met liefde en plezier voor het bestaande en nog bruikbare, de natuur, ingezet voor biodiversiteit en dat wat in deze natuurlijke context past.

 

Meer weten over Vincent?

Het creëren van een duurzame wereld doen we voor en met elkaar’

-Vincent Snels-

 

 

 

Bouwen en verbouwen van onze woning en realiseren van de B&B was voor mij niet helemaal vreemd. Naast mijn werk als zelfstandig ondernemer en project manager voor gemeenten en bedrijven in duurzame gebiedsontwikkeling, vernieuwing, bouw en het afstemmen van de communicatie tussen profit, non profit instanties en bewoners, ben ik mede initiatiefnemer van Hedikhuizen duurzaam en initiatiefnemer van Klimaatplein Heusden. Vanuit mijn passie voor historie en de natuur zet ik me graag in voor het samenwerken en verbinden van soms ver uiteenliggende meningen en attitudes voor een duurzame wereld. Dat lukt het beste door in gesprek te gaan en blijven.

Wat ik niet weet, daar kan ik niks mee doen. laten we er over praten.’

-Vincent Snels-

Samen met  mijn partner Nelly realiseerden we het omvormen van een sloopklare woning met vervallen schuren tot een door veel mensen genoemd bewonderenswaardig duurzaam bouwtraject. Het traject monde uit in een fijn thuis en schitterend woonhuis. Daaraan een bijbouw met nieuwe functie voor het perceel. Met het bieden van een verblijf aan gasten, willen we onze fantastische woonplek en de mooie omgeving waar we mogen wonen graag ook delen met anderen.

Meer weten over Nelly?

Door te zien wat er allemaal wel is, het mooie is op de wereld, maken we het leven lichter en kunnen we beter samen leven en  genieten’

-Nelly Snels-Dolron-

 

 

Al van kleins af aan hoort bouwen en opbouwen bij me. Samen met mijn vader vroeger bouwde ik al met de grote houten blokken  uit een grote blokken kist en bouwde altijd vanuit creativiteit. Ik bedenk, creëer , vernieuw en realiseer graag mooie en waardevolle projecten. Mijn passie ligt bij werk dat ertoe doet. Dat geeft de noodzakelijke drive om zelfs de pittigste taken vol te houden. En soms is dat ook ‘gewoon’ wat het leven vraagt en wat er steeds weer van te leren valt. Als 11 jarig meisje las ik het boek over het leven van Hellen Keller. Ik vond in haar boek over haar leven inspiratie over hoe je kunt omgaan met hobbels en tegenslag.

Ik denk zelden aan mijn beperkingen, ze maken me nooit verdrietig.’ Er is soms een vleugje verlangen als een briesje wind dat over bloemen waait. De wind gaat voorbij en de bloemen zijn tevreden.’

‘Er schuilt vreugde  in onbaatzuchtigheid’ ‘Dus ik probeer het licht in de ogen van anderen tot mijn zon te maken, de muziek in de oren van anderen tot mijn symfonie en de glimlach om de mond van anderen tot ook mijn geluk’
-Helen Keller- 

De bouw en verbouwing van onze woning en realiseren van de B&B liepen voor mij parallel aan een intense en intensieve periode met verlies. Niet dat ons leven zonder de nodige hobbels was geweest maar toch  kwam het wat onverwacht. Het waren plots een aantal jaren waar ik mijn leven daardoor anders wilde inrichten ook vanwege wat we ‘mantelzorgen’ noemen, de nodige aandacht voor mijn ouders. Tegelijkertijd kreeg ik binnen mijn onderneming als directeur van het Expertisecentrum Kind en Scheiding, trainingscentrum en platform voor KIES, een flinke klus vanwege veranderingen, het bouwen van een nieuw team en andere mooie maar ook aandacht vragende uitdagingen voor mijn kiezen. Alles naast ht leven en de mensen daarin die ook een beroep op je blijven doen.
Alle ballen in je leven hoog houden, parallel aan een verbouwing en bouw, dat doe je er niet ‘even bij’. Dat vraagt om begrip en compassie, samenwerking en altijd om een tandje bij van jezelf. Als ontwikkelaar van KIES, een effectieve jeugdinterventie in hulpverlening voor kinderen en volwassenen bij scheiding, is bouwen aan iets nieuws en moois met tegenwind, mij gelukkig niet vreemd. Mooie dingen die ook afkomen, die ontstaan niet door jou alleen. Je doet het altijd samen. Alles lukt zelfs als het leven even een tijd flink pittiger is.

Dat de verbouwing en de bouw van de woning en onder meer de B&B’s desondanks alle omstandigheden door onszelf met de hulp van vrienden en professionals gerealiseerd kon worden, geeft onze plek voor mij extra waarde. Er zit veel energie én liefde in ons project, heel veel van onszelf, maar ook met de hulp van anderen. Naast graag te ‘bouwen’, heb ik een grote liefde voor bloemen, planten en de natuur. Voor Ons Erfgoed kon  en kan ik mijn creativiteit en passie om te creëren vanuit die liefde voor de natuur en het verbinden met mensen samenbrengen. Alles komt hier samen.

Soms is het fijn als er even iemand met je meeloopt’

-Nelly Snels-Dolron-

 

We willen de mooie plek die we met Ons Erfgoed konden realiseren graag delen en mensen voorzien van een ontspannen en inspirerend verblijf waar ze met nieuwe en fijne energie weer afscheid van nemen en met een glimlach op terugkijken.

Wij ontmoeten je graag eens op Ons Erfgoed!
Vincent en Nelly