Klein dorpje in Brabant
Vincent en Nelly prijzen zich als bewoners en eigenaren van Ons Erfgoed,  rijk dat ze wonen en leven in een klein dorpje in een rijk stukje natuur. Als je net als wij van de natuur kunt genieten, dan beleef je graag deze rijkdom van onze aarde in al z’n facetten. Je kunt dan genieten van al het moois dat er te zien en ervaren is in alle seizoenen. Je kunt alles dat te herleiden is naar de vijf elementen aarde, water, vuur, lucht en ruimte waarderen. Je kunt genieten door rustig zittend te kijken, voelen en beschouwen. Of misschien wil je juist wandelen of fietsen, liever sporten  of helemaal iets anders in de natuur ondernemen. In de natuur valt naar onze mening altijd iets te ontdekken, te leren en te bewonderen. Je gaat je in de omgeving van Ons Erfgoed dan ook vast niet vervelen als je een natuurliefhebber bent.

De Brabantse natuur
Als je er voor open staat, dan kun je ervaren dat de natuur een oneindige leermeester is. Alles in de natuur is altijd gewoon zichzelf. Alles in de natuur werkt samen, alles is nodig en belangrijk. Dieren, planten en bomen nemen hun eigen plek in en tonen ons en elkaar hun pracht en kracht. Wij ervaren dat bij elk seizoen met een eigen tempo en taak. Elk dier, elke plant en elke boom en elk moment van de dag en seizoen heeft een eigen manier om in eigen natuurlijke processen te overleven of afscheid te nemen. De natuur spiegelt in zoveel metaforen en neemt je mee in je eigen gedachten en overpeinzingen voor je eigen leven. Bij Ons Erfgoed vind je verschillende plekjes om je in een natuurlijke omgeving te bezinnen. De natuur heeft een rustgevende werking. Weet je dat het zelfs wetenschappelijk is aangetoond dat mensen in een natuurlijke omgeving zich makkelijker uit hun hoofd zetten en in hun gevoel komen en zich naar hun hart, intuïtie en gevoel kunnen verplaatsen? Door de natuur komt er meer rust. Daardoor ontstaat er ook eerder ruimte voor inspiratie, creativiteit en intuïtie boven. Ons Erfgoed is ook een plek voor rust en inspiratie.

Landelijk
Ons Erfgoed ligt midden in een landelijke omgeving. Er is natuur op eigen terrein, de tuin rondom het woonhuis, de groepsruimte/atelier en de Thee & tuinkamer en over de  middeleeuwse dijk ligt een mini voedselbos en weilandje. In de directe omgeving ligt een dijk lans de Maas waar de aanblik en de schitterende vergezichten elke dag een andere is. De moeite waard om zelf te komen ervaren om te genieten van de natuur, er tot rust te komen of juist inspiratie op te doen. Je bent van harte welkom.

   

           The hum of the bees is the voice of the garden’

 

        Look deep into nature and you will understand everything better’ -Albert Einstein-

 

Wil je weten welke insecten en overige dieren wij bij ons hebben gezien?

  • Insecten
  • Overige dieren

 

   

          And into the garden I go to lose my mind and find my soul’

 

 

Wil je weten welke bomen, planten en bloemen er verder bij ons te vinden zijn?

  • Bomen
  • Planten en bloemen

 

Hedikhuizen aan de Maas
De straat uit bij Ons Erfgoed, loop je de dijk op. Langs de dijk, loopt de Maas.
Wat je in de omgeving zelf kunt ondervinden wanneer je Ons Erfgoed bezoekt, is dat het een gebied is dat op elk moment van de dag en elk seizoen steeds weer andere prachtige vergezichten heeft.