Drunense Duinen
Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen ligt tussen de steden’s-Hertogenbosch, Waalwijk en Tilburg. Er lopen verschillende fiets en wandelroutes door deze prachtige omgeving. De Loonse en Drunense Duinen is één van de grootste en mooiste natuurgebieden van Nederland en meest uitgestrekte en levende zandstuifgebied van West Europa. Je vindt er bos, heide en vooral veel zand. Doordat de Loonse en Loonse en Drunense Duinen in 1921 is aangekocht, is het al meer dan 100 jaar beschermd gebied en de reden waardoor we van deze Brabantse Sahara mogen genieten.

Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen
Het park, bestaat naast de afwisselend zandheuvels door de zandverstuivingen, voornamelijk uit naaldbos en is ruim 3.500 hectare groot. Het beheer van de Loonse en Drunense Duinen houdt er de flora en fauna nauwlettend in de gaten omdat er van nature weinig soorten van voorkomen in gebieden met stuifzandgrond en naaldbos. Het Zandley gebied is daarin een belangrijke uitzondering omdat het bossen heeft op veen en leem bodems waardoor er daar wel een hoge concentratie van flora en fauna is.

Even uitwaaien
Met de wind in je haren en het zand in je schoenen kom je onderweg misschien de schaapskudde tegen. Zij houden de heide in de Loonse en Drunense Duinen kort en vreten jonge boompjes weg en houden het gebied open. Doordat de wind op veel plekken ongestoord kan waaien, zorgt dit voor het steeds veranderende landschap. Op de zandvlakte van de Drunense Duinen kun je niet alleen heerlijk struinen. Het uitgebreide gebied geeft ruimte om een dag op allerlei manieren pad te gaan. Verwonder je over de aanblik van ondergestoven bomen, geniet van de zang van veldkrekels en zoek een plekje op terras of binnen bij de vele horeca aan de rand van dit prachtige natuurgebied. Wandelen, fietsen, sporten of te paard de Loonse en Drunense Duinen bezoeken, het kan allemaal. De Loonse en Drunense duinen ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van B&B Ons Erfgoed.

Landgoed Plantloon
Dit landgoed aangelegen aan de Loonse en Drunense Duinen, is een landgoed in Engelse landschapstijl met veel vogels, vlinders en akker kruiden, met loofbossen, mooie lanen, hoeves en weilanden met houtwallen.

Het Zandley gebied
Het natuurreservaat De Brand en Kasteel de Strijdhoef liggen beiden in het Zandley gebied en kunnen we ten zeerste aanraden