Den Bosch
Op niet meer dan 7 kilometer afstand ligt de prachtige stad ’s-Hertogenbosch (ook wel Den Bosch). De historische en bourgondische stad staat o.m. bekend om haar meer dan 500 rijks- en gemeentemonumenten, het gezellige, intieme karakter, haar kathedraal de Sint-Jan, Zwanenbroedershuis, de Binnendieze en het Noord Brabants Museum, Stedelijk Museum en het Jeroen Bosch centrum. . Het nieuw gebouwde Paleiskwartier heeft een moderne en bijzondere vormgeving en is direct naast het station van de stad gelegen. Deze mooie stad is ook leuk voor een heerlijk dagje winkelen, bezoeken van de gezellige horecagelegenheden, theater, bioscoop en musea. Den Bosch kent ook een aantal festivals waarvan de meest bekende Jazz in Duketown en Theaterfestival Boulevard zijn.

 

Een leuke wetenswaardigheid over Den Bosch is, dat het van oudsher de hoofdstad is van Brabant. Dat klinkt misschien niet logisch omdat bijvoorbeeld Eindhoven een veel grotere stad is en Den Bosch ook helemaal niet centraal ligt. Echter eeuwen geleden, zo rond 1400 was Den Bosch de grootste stad van Nederland. Den Bosch had een goed lopende economie. Binnen de nog zichtbare stevige, beveiligde stadsmuren, woonden toen zo’n 14.000 mensen. Zelfs Amsterdam was op dat moment kleiner  en had zo’n 8.000 inwoners. Eindhoven had op dat moment ongeveer 1.500 en 2.000 inwoners. Een groot verschil waardoor Den Bosch ooit de hoofdstad van Brabant werd. Een stad die het verdiend om nader kennis mee te maken.

Overzicht van enkele evenementen, musea en andere highlights in de stad
Algemene informatie bezoek Den Bosch

Theater en bioscoop

De Verkadefabriek

Theater aan de parade

Festivals, kunstmanifestaties en markten

Bosch Parade- Kunstmanifestatie op het water

Jazz in Duketown

Theaterfestival Boulevard

De Geraniummarkt


De Moerputten

Het natuurgebied De Moerputten ligt ten westen van ’s-Hertogenbosch. Het gebied van de Moerputten- en de Venkantbrug is geschikt voor wandelaars en kent drie wandelroutes gemarkeerd met paaltjes. In het natuurgebied bevinden zich diverse rust- en picknickplaatsen.